Pilates


Godthåbsvej 58A, 2000 Frederiksberg
38 86 77 01   klinik@fysogtraen.dk

Fysio Pilates

Skånsom og effektiv styrketræning for hele kroppen med fokus på bækkenbund, mave- og rygmuskler. Vi har hold for alle aldre og niveauer med max. 7 deltagere pr. hold, så du får mest muligt ud af timen. Holdende undervises af en af vores kompetente fysioterapeuter, som kan guide dig og sikre, at øvelserne laves rigtigt.

Vores hold

Fysio Pilates begynder:
På vores begynderhold introduceres du grundigt til Pilates af en af vores dygtige instruktører.

Fysio Pilates øvede 1:
Når du har lært grundprincipperne inden for Pilates, kan du fortsætte på et øvet hold.

Fysio Pilates øvede 2:
Du kan blive ved med at træne efter Pilates-metoden, fordi kombinationen af øvelser hele tiden varieres.

Fysio Pilates osteoporose knogleskørhed:
Pilates osteoporose er et forløb tilrettelagt for dig, der vil have de bedste betingelser for en god livskvalitet på trods af osteoporose. Pilates udgør grundtræningen men forløbet indeholder også praktiske hverdagsøvelser, information og rådgivning om idræt.

Se videoer med Pilatesøvelser på vores  YouTube-playliste her.


Fysio Pilates begynder

Fysio Pilates begynder hold, her introduceres du til grundprincipperne inden for Fysio Pilates af en af vores dygtige og erfarne fysioterapeuter. Du lærer at:

 • Aktivere den dybe muskulatur: bækkenbund, lænd og mavemusker i kropskernen.
 • Bevæge dig i vejrtrækningsrytme.
 • Træne indefra og ud.

Det er vigtigt, at kropskernen er stærk, så du kan bevæge dig mest effektivt. Gennem ‘core-stabilisering’ opbygger du et korset af styrke indefra, der er med til at beskytte rygsøjlen, brystkassen og de indre organer.

Alle kan deltage på vores Fysio Pilates begynder hold – også hvis du har tilbagevendende skader, er hypermobil, gravid eller dyrker anden sport og blot vil supplere din træning.

 • Max. 7 deltagere.
 • Lektioner à 55 minutter.
 • Book din træning online.
 • Råd og vejledning af fysioterapeut – så du får optimalt udbytte af din træning.


Fysio Pilates øvede 1

Når du har lært grundprinprincipperne inden for Fysio Pilates på begynderholdene, kan du fortsætte på vores hold for øvede 1. Fokus er fortsat på core-træning, hvor bækkenbund, ryg- og mavemuskler trænes. Her vil du både kunne føle og se en forskel på din krop. Du udfordres med forskellige træningsredskaber, store bolde, redondobolde, foam roll og elastikker. Du lærer at bruge kroppen på en hensigtsmæssig måde så du kan behandle og forebygge smerter og skader. Du får grundig instruktion og vejledning så du får mest muligt udbytte af øvelserne.

Din krop bliver mere smidig og stærk, du oplever nye muligheder og kan sætte nye mål for din træning. Stærkere core giver dig mere udholdenhed fladere mave og smidigere ryg samt øget kontrol over din krop som helhed. Pilates er en god måde at arbejde med din kropsbevidsthed på, så du igennem træning og bevægelse opnår en bedre hverdag med øget velvære.

 • Max. 7 deltagere på holdene.
 • Lektioner à 55 minutter.
 • Book din træning online.
 • Individuelle råd og vejledning af fysioterapeut – så du får optimalt udbytte af din træning.


Fysio Pilates øvede 2

Til dig som mestrer principperne for pilates og ønsker udfordring på et højt plan. -Du kan træne efter Fysio pilates-metoden i det uendelige, fordi kombinationen af øvelser hele tiden varieres. Øvelserne bliver mere varierede og krævende med forskellige redskaber og på ‘Fysio pilates øvede 2’ arbejder vi bl.a. med store bolde, ringe, foam-rolls, elastikker og Redondo bolde. Pilates er en meget effektiv måde at arbejde med eventuelle skader og smerter som du kan døje med i din hverdag, Pilates er en meget effektiv måde at arbejde med din kropsbevidsthed samt øge kontrol, smidighed og kropsstyrke.

Regelmæssig pilates træning er med til at forbygge smerter og slid af kroppens led og give større velvære i din hverdag. Pilates er en god måde at holde sig fri for skader hvis man dyrker andre sportsgrene som f.eks. skisport, tennis, fodbold, løb, styrketræning mv. Du vil opleve nye muligheder og kan sætte nye mål for din træning. Du vil også opleve at kroppen hænger sammen og kan bevæges på en ny og bedre måde.

 • Max. 7 deltagere på holdene på Godthåbsvej 58a
 • Lektioner à 55 minutter
 • Book din træning online
 • Råd og vejledning af fysioterapeut – så du får optimalt udbytte af din træning.


Fysio Pilates for knogleskørhed

Fysio Pilates for knogleskørhed/ osteoporose

Vi tilbyder et træningsforløb tilrettelagt for dig, der vil have de bedste betingelser for en god livskvalitet på trods af  osteoporose/ knogleskørhed.

Fysio Pilates udgør grundtræningen, så du bliver stærk og lærer hensigtsmæssige bevægelser med rygsøjlen i “sikringsstilling”. Forløbet indeholder desuden også praktiske hverdagsøvelser samt information og rådgivning om idræt.
Hver måned er der et TEMA se kolonne nederst på side, som også bliver relateret til nedenstående emner i undervisningen

 1. FYSIO PILATES SOM GRUNDTRÆNING 
  Med Fysio Pilates for knogleskørhed/ osteoporose, lærer du at træne ”indefra og ud” og styrker din kropsmuskulatur, så musklerne støtter op om – og beskytter knoglerne bedst muligt. Vi begynder med den dybe muskulatur, holdningsmusklerne, og kombinerer derefter med de store muskelgrupper. Øvelserne kombineres på mange forskellige måder og niveauer, og du kan derfor træne over lang tid og stadig blive stærkere og mere bevægelig. ​​

 2. HOLDNINGSKORREKTION – FALD-FOREBYGGELSE – BALANCE – GANG
  Vi har her fokus på styrketræning af ryggen kombineret med holdningskorrektion. Det er vigtigt at bevare rygsøjlen i en lang S-form, uden at den krummer frem, hvilket ofte er den første fejlstilling i ryggen ved knogleskørhed. Vi arbejder også med balance og afværgeteknik, idet at knoglebrud ved fald er en af de største bekymringer ifm. knogleskørhed. Vi træner mange forskellige dagligdagsbevægelser med rygsøjlen i sikringsstilling, fx støvsugning, havearbejde, rengøring, bordhøjder i forbindelse med madlavning, op og ned fra gulv, og meget andet. Spørg løs – så finder vi en løsning.

 3. LØFTE- OG BÆRETEKNIK ​
  Du lærer at løfte og bære med rygsøjlen i sikringsstilling. Vi gentager de mange forskellige løftesituationer du kan komme ud for og snakker om, hvordan du kan fortsætte et aktivt liv med de livskvaliteter du sætter pris på og nødigt vil undvære, selvom du har knogleskørhed, fx rejser, motion, selskab, løft af indkøb, børnepasning og andet.

 4. MOTION OG IDRÆT 
  Motion er vigtigt, når du har knogleskørhed og din livsudfoldelse skal nødigt begrænses mere end nødvendigt. Gennem Fysio Pilates for knogleskørhed/ osteoporose, får du information om, hvordan du kan ændrer dine bevægelser, så du kan fortsætte med din vanlige idræt eller vejledning til at komme i gang med ny motion, der styrker dine knogler og muskler.RIng og hør nærmere

Find og Book HOLD

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere