Bækkenbund


Godthåbsvej 58A, 2000 Frederiksberg
38 86 77 01   klinik@fysogtraen.dk

Genoptræning

Genoptræning er vores kerneydelse

Et genoptræningsforløb består af forskellige specifikke øvelser relateret til din problematik og de smerter du har. I den enkelte øvelse vil styrke, bevægelse, koordination og balance være afhængig af hvad du kan præstere og hvad du har af smerter.
Hvis du er på et genoptræningshold, er der altid en fysioterapeut tilstede til at supervisere og hjælpe, så du oplever at dit genoptræningsforløb følger den plan I har lagt.

Du kan træne individuelt eller på hold, hvor din fysioterapeut fortløbende justerer dit program, afhængig af, hvor hurtigt du får effekt af din genoptræning.

Vi tilbyder genoptræning på hold hver fulde time med en fysioterapeut, der superviserer deltagernes eget program. Se fysioterapeuternes initialer på personalesiden.


Bækkenbund og inkontinens

Svag bækkenbund og inkontinens

Malene Krause-Kjær fysioterapeut har speciale i gynækologisk og obstetrisk fysioterapi og medlem af DUGOF Dansk selskab for urologisk gynækologisk og obstetrisk fysioterapi.
Malene undersøger og behandler bækkenbundens problematikker hos kvinder og mænd. Den indledende undersøgelser af bækkenbunden er med til at sikre, at du oplever og forstår, hvordan bækkenbunden virker, og kan aktivere bækkenbundsmusklerne.

Svage bækkenbundsmuskler kan være årsag til inkontinens dvs. vanskeligheder ved at holde på urin eller afføring i forskellige positioner og aktiviteter, når du for eksempel løber, går, skifter stilling, nyser, hoster eller hopper.

Individuel behandling: genoptræning af de specifikke svage muskler i de aktuelle funktioner. Kropsbevidsthed er en vigtig del af behandlingen og genoptræningen, samt øvelser du kan lave hjemme.

Inkontinens holdtræning; her træner du bækkenbunden og vedligeholder styrken og udholdenhed i bækkenbundsmusklerne. FysioPilates er grundtræning og her kobles forskellige dagligdags- bevægelser og funktioner ind i træningen. Dette er også til dig der tidligere har deltaget i et tilsvarende forløb og har behov for at genopfriske øvelserne. Holdtræningen er både til dig der gerne vil vedligeholde træningen fra et individuelle forløb og du er ligeledes velkommen uden først at have modtaget individuel instruktion.

Bækkensmerter i forbindelse med graviditet eller efterfødsel

 • Bækkenløsning
 • De delte mavemuskler fordi maven vokser og bliver stor, rectus diastase
 • Slap bækkenbund, svært ved at holdet på urin, oplever urindryp i forbindelse med fysisk aktivitet,

Inkontinens

 • stress-inkontinens, når du har svært ved at holde på urin i fysisk aktivitet, f.eks. gå, løbe eller hoppe
 • urge-inkontinens, når du føler trang til vandladning selv efter at have tømt blæren
 • ufrivillig vandladning og/eller afføring
 • operativt indgreb ved prostata operation, fjernelse af livmoder og æggestokke og andre operationer i underliv og bækkenet

Bækkenbundsmerter

 • spændinger i bækkenbunden
 • smerter i forbindelse med sex, vulvodyni

Dybe mavesmerter

 • irritabel tyktarm og forstoppelse
 • hoftesmerter f. eks. iliopsoas spændinger, lændesmerter


Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere