Fysio Flow


Godthåbsvej 58A, 2000 Frederiksberg
38 86 77 01   klinik@fysogtraen.dk

Fysio flow

Hent vores brochure

Ring og tilmeld dit hold på telefon nr. 38877701

Fysio Flow

Føler du dig stiv og begrænset i din bevægelighed eller har du smerter fx over lænd eller i nakken?


Så kan det skyldes at dit bindevæv er stift og bevæger sig dårligt – ja faktisk så ’glider’ det dårligt.

Fysio Flow er en rolig og effektiv træningsmetode, hvor vi netop arbejder med at smidiggøre vores bindevæv og øge bevægeligheden, samtidig med at vi aktiverer kroppens ro- og hvilesystem.

 

Bindevævet – vores fasciesystem

Vores hud, fascier og muskler ligger op ad hinanden i forskellige lag og skal kunne bevæge sig ved at glide i forhold til hinanden.

Ved inaktivitet, inflammation, stress, sygdom eller operationer kan vores bindevæv trække sig sammen og blive kort og stift. Dette skyldes at væsken i og omkring vores bindevæv flyder dårligere og at det føromtalte glid imellem kroppens forskellige strukturer nedsættes.

Kroppens bindevæv kan på en måde sammenlignes med en våddragt. Hvis en våddragt er tør og stiv bliver den generende at have på og al bevægelse bliver vanskeligere. I Fysio Flow arbejder vi med at holde denne våddragt fugtet og bevægelig, så du kan føle dig let og godt tilpas i din krop.

 

Fysio Flow i praksis – Hvad kan du forvente?

Vi starter med en god opvarmning, hvor vi med bløde bevægelser og naturlige sving får varme i kroppen og pulsen let op.

Herefter går vi i gang med at bevæge og strække hele kroppen i bløde dynamiske stræk, hvor vi arbejder over så mange led som muligt og i så mange bevægelsesretninger som muligt. I Fysio Flow handler det ikke om at komme helt ud i yderstillingerne, men derimod om at have ’’nok plads tilbage’’ i sit stræk til at kunne lave små fjedrende bevægelser – det er nemlig her vi arbejder med at optimere glidet i vores bindevæv.

Vi afslutter med en liggende afspænding, men du kan også sidde hvis du foretrækker det. 

Forbered dig på at blive varm undervejs og måske også øm i dele af kroppen dagen efter. Ømheden skal gerne klinge af på dag 2 eller 3. Gør den ikke det, kan det være du har arbejdet lidt for hårdt og intenst i yderstillingerne. Fysio Flow er ikke en træningsform af høj intensitet, men der skal faktisk mindre til end man tror før det kan mærkes i kroppen dagene efter.


 Det praktiske:

– Medbring et tæppe til afspænding og noget at sidde på fx et sammenrullet håndklæde, tæppe eller en pude

– Træn i tøj du kan bevæge dig i og blive varm i – samt træn gerne i bare tæer

– Det anbefales at deltage på et Fysio Flow hold max 1-2 gange/uge (ca. hver 3. dag) 

 for at overholde restitutionstiden 


 Hvornår skal man holde igen med Fysio Flow?

–   Hvis du har en aktiv prolaps

Så må du først lave Fysio Flow når du har fået grønt lys til at mobilisere dit nervevæv og er stabil nok til bevægelserne.

–   Hvis du er gravid eller har født indenfor de sidste 8 uger

Så må du efter aftale med din fysioterapeut ’’træne med modifikationer’’ i form af ikke at gå fuldt ud i yderstillinger og med et øget fokus på at bevæge dig blødt og langsomt. 

Du må på intet tidspunkt føle ubehag.


Ved aktiv inflammation

Inflammatoriske tilstande kan faktisk have gavn af stræk, men det må ikke gøre ondt under eller efter træning. Det anbefales at tilpasse intensitet (i form af mængde, grad af yderstilling og varighed) med respekt for at kroppen er i gang med at bekæmpe inflammation i forvejen.

–   Ved sygdom/influenza/feber

Har du lige været syg, eller er lidt småsyg fortsat? Så undgå meget intensiv Fysio Flow træning. Du skal starte gradvist op med din træning, med respekt for at din krop er i gang med at komme sig efter sygdom.

–   Hypermobilitet

Selv om du er hypermobil kan du have områder hvor bevægeligheden omvendt er nedsat (hypomobil) og her kan Fysio Flow være gavnligt – men det kræver en god kropskontrol samt god koordination af dine bevægelser. Tal med din fysioterapeut før du melder dig på et hold.

Fysioterapi og træningsklinik på Frederiksberg – specialister i genoptræning.

Lad os hjælpe dig med
at nå dine mål

Åbningstider

Åbent i klinikken: Mandag – Fredag kl 07.00 – 18.00
Telefontid: Mandag – Fredag kl 09.00 – 15.00

KONTAKTINFO

Fysioterapi og træningsklinik på Frederiksberg
– Specialister i genoptræ
ning.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere